Информация об уровне заболеваемости корью в Новомосковске и районе

По даним ВСП “Новомосковський міськрайонний ВЛД” станом на 03 червня поточного року в місті Новомосковську 33 особи захворіли на кір, з них 19 дорослих та 14 дітей, по Новомосковському району 76 осіб, з них 38 дорослих та 38 дітей.

50 відсотків захворілих дітей ( 7 з 14 по м.Новомосковську та 19 з 38 по Новомосковському районі) не мають щеплення проти кору.

Загалом з початку року (з 28 грудня 2018 р. до 30 травня 2019 р.) на кір захворіли 52 034 людини — 24 534 дорослих і 27 500 дітей, а від ускладнень кору померли 17 людей.

Кір — надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого.

Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору — вакцинація. Діти й дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, перебувають у зоні ризику.

Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору.

Наявність щеплень за Календарем – обов’язкова вимога для відвідування дитячих садочків і шкіл. Нещодавно це підтвердив Верховний Суд України. У Постанові Верховного Суду зазначається, що держава має забезпечити дотримання оптимального балансу між реалізацією права дитини на дошкільну освіту та інтересами інших дітей. Коли індивідуальний інтерес протиставляється загальному інтересу суспільства, загальне благо на безпеку та охорону здоров’я має перевагу.

МОЗ України надає можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовано. Тепер можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний. Крім того, щеплення мають отримати діти, які мають фальшиву довідку про щеплення, але насправді не були вакциновані.

Будьте здорові!!!

Можливо, Вам буде цікаво

By