Гідність і честь за гроші не купиш

Події, які останнім часом відбуваються в Україні, вплинули і на наше місто – Новомосковськ перетворився на арену для різного роду політичних маніпуляцій. Головними особами у них стали керівництво міста і депутати, а декларованою причиною – загоряння міського сміттєзвалища.

Новомосковцям і справді уже не перший рік дошкуляє тліючий смітник, який періодично труїть все місто. Особливо ж страждають кулебівчани, які у пошуках вирішення наболілої проблеми навіть не помічають, що подеколи стають заручниками кулуарних інтриг.

Так, у травні «небайдужі» депутати намагалися зібрати новомосковців на позачергову сесію міськради. Дискусія навколо звалища твердих побутових відходів швидко перетворилася на елементарне з’ясування стосунків між секретарем міської ради Б. Мазуром з частиною депутатського корпусу та міським головою С. Морозом. Ганебна поведінка представників так званої політичної «еліти» Новомосковська лише вкотре довела – до звичайних містян їм немає ніякого діла. Адже той, хто хоче вирішити проблему, підходить до неї з розумом, а не з кулаками. Тож засідання у підсумку закінчилося звичайною штовханиною та вимогами до міського голови скласти свої повноваження. А поки деякі депутати та їх найманці «чесали» кулаки, на сміттєзвалищі тривали роботи з ліквідації пожежі, яку на сьогодні практично погашено.

Втім, не отримавши бажаного, народні обранці вирішили взяти реванш на засіданні вже чергової сесії міської ради, яке мало відбутися 29 травня. Більшість депутатів, які так переймалися вирішенням проблеми палаючого смітника, на сесійне засідання взагалі не з’явилися. У залі були присутні: С. Пивоваров, І. Олійник, В. Болкарьов, В. Бурлаков, О. Воскобойник, С. Гончар, В. Гребенкін, Т. Дакова, О. Загоруйко, В. Кузнєцов, Б. Мазур, Л. Матвієнко, О. Мірошник, В. Плахута, М. Поздняков, К. Пузирь, О. Козлов.

Соромно і прикро було спостерігати, що чиновники на кшталт Бориса Мазура використовують робочі засідання міськради задля власного бенефісу. За кого вважають простих громадян депутати, які відкрито ігнорують свої обов’язки? Та ще й змушують городян, власне, своїх виборців, бути мовчазними спостерігачами таких погано влаштованих вистав? Мабуть, за покірне стадо, енергію якого можна спрямувати у потрібне їм русло… Такій сумній аналогії сприяли і незнайомці у камуфляжі, які на початку сесійного засідання заступили вихід із зали міськради. Мовляв, поки не виконаєте призначені вам ролі, не покинете залу, громадяни.

У підсумку ж обурена громада зажадала пояснень від секретаря міської ради – чому депутати саботують засідання сесії, скільки ще кулебівчани будуть заручниками владних інтриганів? Чиновник, якого у буквальному сенсі слова притисли до стіни, так нічого пояснити і не зміг.

А тим часом міський голова С. Мороз прокоментував представникам засобів масової інформації ситуацію, що склалася.

Він повідомив, що на сесійному засіданні серед усього іншого депутати мали проголосувати з питань, які стосуються саме міського полігону твердих побутових відходів. Його потрібно, найперше, офіційно закрити, дати згоду на виділення коштів для рекультивації, щоб у подальшому знизити ризик загоряння, вирішити питання з охороною і т.д. Міський голова також зазначив, що багатьох проблем можна було уникнути, вчасно проголосувавши за відповідну програму по сміттєзвалищу, яку депутати «приймали» протягом цілих семи місяців!

То як довго має тривати саботування роботи міськради? Невже життя міста має полетіти шкереберть через непомірні амбіції тих, кого обрали новомосковці як захисників своїх інтересів? Хочеться сподіватися, що врешті-решт депутати згадають про те, що їх мандат – це не гарантія вирішення власних бізнесових інтересів. А гідність і честь за гроші не купиш…

Анна Чиндрова

Можливо, Вам буде цікаво

By